Hanzestad

Hanzestad Oldenzaal De Glimlach van Twente

Oldenzaal is een eeuwenoude stad gelegen in het prachtige Twente. Het landschap rondom Oldenzaal is glooiend, bosrijk en afwisselend met prachtige vergezichten en rustgevende stilte gebieden.
Bij uitstek geschikt om er te fietsen en te wandelen.

De stad zelf is een levendige stad met een rijke historie. De Boeskoolstad - zoals Oldenzaal ook wel genoemd wordt - wordt door bezoekers vaak ervaren als ‘gastvrij, ongedwongen en gezellig’.
Oldenzaal is een gezellige winkel- en uitgaansstad, waar regelmatig wat te doen is, van koopavonden met sfeervolle beiaardmuziek tot een groot stadsfeest zoals de Boeskool is lös.

In de binnenstad liggen de vele winkels dichtbij sfeervolle cafés en kroegjes met als markant herkenningspunt de romaanse Plechelmusbasiliek.
Oldenzaal heeft een roemrijk verleden. In 1049 kreeg de stad marktrecht en 1249 stadsrechten. Enkele sporen uit het verleden zijn nog terug te vinden in de stad zoals de historische Marktstraat met museum het Palthe-huis.

De gunstige ligging van Oldenzaal, vlakbij de Duitse grens, aan de A1 is nog steeds een teken van het knooppunt dat Oldenzaal was voor de oude handelsroutes. Niet voor niets mag Oldenzaal zich Hanzestad noemen.

Op maandagmiddag en zaterdag wordt er nog handel gedreven op de weekmarkt. In combinatie met twee overdekte winkelcentra en meerdere winkelstraten is Oldenzaal een compacte en gezellige winkelstad,
waar men in de avonduren ook heerlijk kan dineren of uitgaan.

Aan de rand van de Hanzestad ligt het recreatiepark Het Hulsbeek met zwem- surf- en visvijvers met stranden en ligweiden, bossen en heidevelden. Op het park is ruimte voor vele sportieve activiteiten en zijn er diverse horeca- en verblijfsmogelijkheden.

Ook de natuur rond Oldenzaal is de moeite waard. Het afwisselende landschap vlakbij het Duitse Graftschaft Bentheim is bij uitstek geschikt om te fietsen en te wandelen.

Voor meer informatie: Tourist info Oldenzaal

Ontwerp & Copyright 2013-2023-Fietsvierdaagse Berghuizen Oldenzaal