Routes 2017

Routebeschrijving 2017

Woensdag

Uiteraard starten we weer op onze boerderij aan de Burgemeester Wallerstraat te Oldenzaal.
We beschrijven nu de volledige route van net iets meer dan 60km.
We fietsen langs de beek en door de fietstunnel bij het station. Vandaar uit gaan we door de “Engelse tuin” richting de Tankenberg en over de Paasberg naar het dorp “de Lutte”. Tot in de Lutte is het dan ook stijgen en dalen. We fietsen door de Lutte naar de eerste post, de nieuwe Schenkerij bij het Arboretum “Poortbulten” waar u kunt genieten van een warme of koude drank. Hier hebt u ook een mooie gelegenheid om eens een wandeling door het Arboretum te maken. Voor de 40km route fietsen we daarna even iets terug en gaan langs de spoorbaan richting het noorden om uiteindelijk uit te komen bij “Denekamperdijk 59” alwaar we de tweede post hebben zitten. Een mooie uitspanning die sinds 1 1/2jaar opgeknapt is. Met speelgelegenheid voor meerdere leeftijden en een paar mooi aangelegde visvijvers achter de gelegenheid. Stel rustig vragen aan de eigenaar als u die hebt. Voor de 60km route gaan we nu richting Losser. We komen lngs een mooie uitkijktoren en gaan richting Duitsland naar de Drielandsee. Helaas mogen we er niet meer omheen maar we hebben een paar mooie paden gevonden, vooral achter de Drielandsee. Als we deze een tijdje verlaten hebben fietsen we richting het oude klooster Bardel. Daar fietsen we langs zandafgravingen en komen via een mooi pad over de Dinkel weer terug bij “Denekamperdijk 59”. Hier volgen we dan de 40km route via fietspaden terug naar de Schenkerij “Poorbulten”. Nu volgen we de 25km route en gaan via een aantal mooie maar goed te fietsen paden met een omweggetje terug naar de boerderij.

De route kan u HIER [218 KB] Downloaden
==================================================================================================================
Donderdag

Vandaag gaat de 25km via Lonneker en over de nieuwe fiets/wandelpaden over het vliegveld terug naar Oldenzaal. De 40km maakt vanuit de eerste controle post een rondje via het Lonnekermeer en hof Espelo.
De 60km gaat vanuit de tweede controle post tussen Hengelo en Enschede door en men fietst onder de A35 door en terug via mooie paden.

De route kan u HIER [195 KB] downloaden
==================================================================================================================
Vrijdag

We gaan vandaag met de 60km Duitsland in n.l. naar Gronau. De 25km gaat naar Lonneker en weer terug naar Oldenzaal. De 40km gaat vanuit de eerste controle post naar Glanerbrug en via mooie wegen weer terug naar Lonneker.
De 60km gaat vanuit de tweede controlepost via een mooie route naar en dwars door Gronau. Hier fiets u veel langs de Dinkel. Hierbij komt u langs het Tierpark en het Openlucht zwembad. Ook het centrum van Gronau is de moeite waard om beter te bekijken. Daarna fietsen we buitenom weer teug naar Glanerbrug.

De route kan u HIER [219 KB] downloaden
==================================================================================================================

Zaterdag

Lutterzand via een mooie terugweg weer richting Oldenzaal. De 40km gaat vanuit de eerste controle post richting Denekamp en het kanaal en via de tweede controle post terug naar het Lutterzand. De 60km gaat langs het kanaal door Nordhorn en buiten Nordhorn terug naar de tweede controle post

De route kan u HIER [238 KB] downloaden

Ontwerp & Copyright 2013-2023-Fietsvierdaagse Berghuizen Oldenzaal